Pompa motoru aşırı yükleniyorsa; bu aşırı basınç keçeleri, gövdeyi, hortumları patlatır ve tahrik şaftını kırabilir. Bu nedenle motoru kontrol ediniz. Bu kontrolde, kaliteli kontrol valfi kullanılmadığında yani sıradan(yetersiz) bir valf kullanıldığında, tehlikeli ve önemli hasarlar ortaya çıkabilir. Kontrol valfi düzgün çalışmaz ise sistemde aşırı basınç birikebilir. Doğru şekilde kontrol valfi çalışmayan pompalarda makina hatalı şekilde START / STOP durumuna geçebileceği için biriken basıncı ölçemeyen ve düzgün çalışmayan pompalarda büyük basınçlar birikerek aşırı tehlikeli durumlar oluşturabilir.

Elektrik motoru aşırı zorlanıp yüksek akım çekiyorsa ve elektrik motoru ısınarak kontaktörünü devre dışı bırakıyorsa; aşağıdaki başlıkları takip ediniz.

Hidrolik Motor Aşırı Yüklenme Durumunda Neler Kontrol Edilmeli ?

  1. Pompa debisi ve motor KW değeri birbirine uyumlu mu?
  2. Pompa basıncı stabil durumda mı?
  3. Motorun aşırı akım çekmesinin sebebi nedir? (İstenen basıncı vermek için mi zorlanıyor, yoksa motorun kendi iç hataları ile mi ilgili kontrol edilmeli)
  4. Motorun gücü (KW) istenen güç için yeterli mi?

Kontrol Valfinde Sıfır Basınç Görünüyorsa (Basınç yok görünüyorsa) Neler Kontrol Edilmeli ?

  1. Elektrik geliyor mu?
  2. Pompa debi üretiyor mu?
  3. Basınç kontrol valfi basınç ayarı yapabiliyor mu?
  4. Pompa ile kontrol valfi arasındaki bağlantılarda sorun var mı?
  5. Motor ile pompa arasındaki mekanik şaft (kaplin) sağlam durumda mı? (Kontrol valfine basınç ulaşıyor mu bunun kontrolü)
Hidropaks Hidrolik A.Ş.